2 december 2017

Barbaraviering Terwinselen/Relim

Barbaraviering Terwinselen/RelimDe heilige Barbara

De Barbaraviering georganiseerd door het Barbaracomité van het Nederlands mijnmuseum vindt plaats op 2 december bij de Relim in Terwinselen.

De Barbaraviering en Herdenking van de 1.475 omgekomen mijnwerkers bij de Limburgse steenkoolmijnen vindt dit jaar plaats op zaterdag 2 december. Deze viering en herdenking vindt plaats bij Relim, gelegen naast de Gedachteniskapel, op het terrein van de voormalige staatsmijn Wilhelmina te Terwinselen. Om 10.00 uur zal Celebrant pastoor René Graat in de recreatiezaal van Relim een Hl. Mis opdragen, ter ere van St. Barbara, patrones van de mijnwerkers ter nagedachtenis van alle op hun werkplek verongelukte mijnwerkers zowel bovengronds als ondergronds

Deze dienst zal muzikaal/vocaal opgeluisterd worden door Hans Scheijen (bas), ondersteund door drie sopranen en een organist. Afgesloten zal worden met het gezamenlijk zingen van het mijnwerkerslied “Glück Auf”

 Na de dienst gaan wij samen naar de kapel waarbij per mijn afzonderlijk aandacht besteed wordt aan de verongelukte mijnwerkers. De plechtigheid eindigt met  “Last Post” en het leggen van een bloemstuk bij de gedenkmuur. 

Na afloop is er wederom gelegenheid elkaar te ontmoeten in de recreatiezaal van Relim, waar onder het genot van een kop koffie oude herinneringen uit het mijnverleden opgehaald kunnen worden.                                                                                             

Van harte uitgenodigd het Barbara Comité van het Nederlands Mijnmuseum.

Glückauf

  • Agenda
  • 9 november 2017
  • door Simone Claessens

Bekijk ook...

Barbaraviering Terwinselen

Barbaraviering Terwinselen

  • artikel
  • 9 november 2017
Een bijzondere Barbara

Een bijzondere Barbara

  • artikel
  • 1 dec 2016