30 juni 2013

Herstart ophaalmachine Mijnmuseum

Herstart ophaalmachine MijnmuseumFoto Carbon6

Op zondag 30 juni laten de mensen van XCBS, samen met het Mijnmuseum u van alles beleven in en om Carbon6, het voormalig CBS-gebouw. Deze dag is voor iedereen die kennis wil maken met workshops van deze (creatieve) ondernemers en / of die interesse heeft in het mijnverleden van Heerlen. Welkom!

Het Mijnmuseum heeft om 10:30 uur de officiële herstart gepland van de ophaalmachine. Na bijna 40 jaar (!) stilstand is de uit 1897 daterende machine weer tot leven gekomen. Wethouder Barry Braeken van de gemeente Heerlen zal om 10.30 uur de "eerste trek" voor zijn rekening nemen, waarbij iedere belangstellende van harte welkom is. Tevens zal dan de expositie geopend worden van oud mijnwerkers (o.a. met foto's van Frans Welters / gedichten van Wiel Kusters). Deze kunt u gaan bezichtigen in de hal bij de hoofdingang van Carbon6. Het Mijnmuseum is deze dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur, de toegang is speciaal deze dag gratis.

Carbon6 organiseert daarnaast ook 18 workshops waaraan iedereen kan deelnemen. U kunt bijvoorbeeld zelf een high tea maken, kennismaken met urban honing, genieten van een stoelmassage, mediteren, beeldhouwen, werken met klei, glas, leer of hout, maar ook deelnemen aan een workshop communicatie voor startende ondernemers, coaching of authentiek acquireren.

Alle informatie

Het Nederlands Mijnmuseum, Mijnmuseumpad 2  6412 EX Heerlen. Telefoon: 045 571 3707

De workshopdag vindt plaats op een steenworp afstand in het voormalige CBS-gebouw, Kloosterweg 1.

  • Agenda
  • 27 juni 2013
  • door Nico Zijlstra

Bekijk ook...

Nationale museumweek

Nationale museumweek

  • nieuws
  • 8 april 2019