13 december 2012

MijnFestijn, symposium, 13 december

MijnFestijn, symposium, 13 december

Symposium  De waarde van herinneringen. Op donderdag 13 december organiseert Discovery Center Continium in Kerkrade een symposium waarin sprekers hun licht laten schijnen op de soms vage grens tussen waarheid en herinneringen.

Bij musea, archieven en in het veld van historisch onderzoek kent men het fenomeen oral history. Met ‘mondelinge geschiedenis’ wordt bedoeld  het gebruiken van verhalen en herinneringen in historisch onderzoek en geschiedschrijving. Dit symposium laat verschillende deskundigen aan het woord die ieder vanuit hun eigen discipline het thema belichten. De sprekers zijn afkomstig uit de filmwereld, het hersenonderzoek en het historisch onderzoeksveld. Aanleiding is het verschijnen van twee boeken over het Limburgse mijnbouwverleden namens de Stichting De Koempel Verhaalt op 30 november 2012, alsmede de afronding van het Continium-project Mijn Verleden, Mijn Toekomst in december. Tevens sluit het symposium aan bij het project Brain, dat in 2012 in het Continium centraal staat. Dit project omvat een scala aan activiteiten rondom hersenonderzoek en de werking van het menselijke brein.
Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting De Koempel Verhaalt en het Mondriaan Fonds.

Locatie: Continium, Museumplein 2, Kerkrade
Tijd: 13.00 – 18.00 uur
Kosten: € 25 p.p. (incl. lunch/koffie, thee/ borrel)
Aanmelden voor dit interessante symposium kan via de website www.mvmt.nl. Daar vindt u ook meer specifieke informatie over het programma en de sprekers.

  • Agenda
  • 16 november 2012
  • door Continium

Bekijk ook...