21 april 2013

Mijnmeringen: bijzonder film materiaal uit de mijnen

Mijnmeringen: bijzonder film materiaal uit de mijnen

Mijnmeringen; Onder deze titel presenteert Museum Het Domein herinneringen aan het mijnverleden en het leven in de Geleense wijk Mauritspark. Mijnmeringen is een samenstelling van twee woorden; mijn en herinneringen. Maar het is ook een speelse verwijzing naar mijmeringen ofwel bespiegelingen. Mensen en hun beleving staan centraal in dit project. Aan de hand van persoonlijke, kleine vertelsels van bewoners en oud-bewoners komt een verhaal tot stand dat gaat over de opkomst, de historie en het geplande verdwijnen van de wijk Mauritspark. Wie woonden er en hoe zag het leven in de wijk eruit, maar ook wat gaat de toekomst brengen.

In de filmzaal van Museum Het Domein zullen we op deze zondag tussen 14.00 uur en 16.00 uur een aantal bijzondere films en videofragmenten laten zien van de mijnen in Zuid-Limburg. We hebben een aantal films in onze collectie die zelden nog te zien waren en die we u graag tijdens deze middag willen laten zien. Dit is tevens de laatste dag dat de tentoonstelling Mijnmeringen te bezoeken is. De toegang tot de filmzaal is gratis, wilt u ook de tentoonstelling bezoeken dan betaalt u € 6,- entree. 

Mijnmeringen kwam tot stand dank zij de samenwerking tussen Fontys Hogeschool, Discovery Center Continïum, Website DeMijnen.nl, Platform de Mijnen, Euregionaal Historisch Centrum Sittard-Geleen, Heemkunde vereniging Geleen, Buurtvereniging Mauritspark en Museum Het Domein. 

Museum Het Domein
Kapittelstraat 6
6131 ER Sittard

  • Agenda
  • 11 maart 2013
  • door Clara Zijlstra

Bekijk ook...