18 november 2012

Vraem Luuj, Limburgse première

Vraem Luuj, Limburgse premièreSloveens gezin op de brommer in Ubachsberg. Foto HBM

Op 18 november is de Limburgse première van de film die Sergej Kreso heeft gemaakt over "Vraem Luuj' die dialect spreken.

De documentaire 'Vraem Luuj' zal op 18 november a.s. in Foroxity Filmarena in Sittard/Geleen worden vertoond. Deze Limburgse première volgt na de geslaagde landelijke première op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

De film Vraem luuj (Strange Folks) gaat over de kracht van taal als vormende factor van een nieuwe identiteit. Sergej Kreso, zelf nieuwe Nederlander, portretteert naast een aantal anderen een Sloveense mijnwerkersdochter in zijn provincie Limburg. Door het Limburgs te gaan spreken zijn zij zich thuis gaan voelen in hun nieuwe woonomgeving en worden ze niet als vreemdeling gezien.

De ontvangst is met koffie en vlaai vanaf 13:00 uur en de voorstelling start om 13:30 uur. Toegangskaarten voor deze speciale voorstelling kosten €5,- per stuk, inclusief koffie en vlaai. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar in de vóórverkoop bij Foroxity Filmarena bij de Ticketbalie en Online via www.foroxity.nl.

Vraem Luuj, Limburgse premièrePoster Vraem Luuj

  • Agenda
  • 31 oktober 2012
  • door Nico Zijlstra

Bekijk ook...