29 juni 2016

Wandeling langs Mijnspoorpad

Wandeling langs MijnspoorpadLocomotief. Particuliere collectie

Op woensdagmorgen 29 juni om 10:00u wandelen leerlingen van de basisscholen uit de Gemeenten Nuth en Schinnen langs het Mijnspoorpad. Wandelt u mee?

Mijnhistorie blijvend zichtbaar 

Het Mijnspoorpad is een wandelpad van Heerlen via Nuth naar Schinnen en omgekeerd. Dit project is ontwikkeld in het kader van het jaar van de Mijnen 2015 en maakt deel uit van het Corio-Glana-project. 

Reuzenmijnlamp, de mijnspoorpalen, -banken en -tafel

Langs het genoemde mijnspoorpad zijn totaal acht mijnspoorbanken geplaatst. Het resultaat van het cultuureducatieproject is tastbaar gemaakt met een REUZENMIJNLAMP. Middels een drukknop kan men dan een kinderstem horen die over de zo belangrijke mijnhistorie verteld. De energie wordt opgewekt via een zonnecel. Ook zijn daarbij 20 Mijnspoorpalen geplaatst waarop op de voorkant een vraag en op de achterkant het antwoord zichtbaar is.

Wandeling

Wandeling langs MijnspoorpadMijnspoorbank van kunststof en spoorrails. Foto ContiniumDe wandeling begint op 29 juni om 10:00 uur. De kinderen en wandelaars verzamelen zich op het grasveld voor de basisschool Sint Dionysius langs de Stationsstraat in Schinnen
Van hieruit wandelen we over het voormalige mijnspoor naar het eindresultaat van het cultuureducatieproject het Mijnspoorpad.
 
Kinderen laten u zien wat ze geleerd hebben. Laat u verrassen!

  • Agenda
  • 16 juni 2016
  • door Nico Zijlstra

Bekijk ook...

Weltense mijnsporen

Weltense mijnsporen

  • artikel
  • 11 augustus 2017