Barbaraviering Terwinselen

Barbaraviering TerwinselenDe heilige Barbara

Er zullen weer Barbaravieringen gehouden worden. De viering in Terwinselen wordt altijd goed bezocht.

De Barbaraviering en Herdenking van de 1.475 omgekomen mijnwerkers bij de Limburgse steenkoolmijnen vindt dit jaar plaats op zaterdag 2 december. Deze viering en herdenking vindt plaats bij Relim, gelegen naast de Gedachteniskapel, op het terrein van de voormalige staatsmijn Wilhelmina te Terwinselen. Om 10.00 uur zal Celebrant pastoor René Graat in de recreatiezaal van Relim een Hl. Mis opdragen, ter ere van St. Barbara, patrones van de mijnwerkers ter nagedachtenis van alle op hun werkplek verongelukte mijnwerkers zowel bovengronds als ondergronds

Deze dienst zal muzikaal/vocaal opgeluisterd worden door Hans Scheijen (bas), ondersteund door drie sopranen en een organist. Afgesloten zal worden met het gezamenlijk zingen van het mijnwerkerslied “Glück Auf”

 Na de dienst gaan wij samen naar de kapel waarbij per mijn afzonderlijk aandacht besteed wordt aan de verongelukte mijnwerkers. De plechtigheid eindigt met  “Last Post” en het leggen van een bloemstuk bij de gedenkmuur. 

Na afloop is er wederom gelegenheid elkaar te ontmoeten in de recreatiezaal van Relim, waar onder het genot van een kop koffie oude herinneringen uit het mijnverleden opgehaald kunnen worden.                                                                                             

Van harte uitgenodigd het Barbara Comité van het Nederlands Mijnmuseum.

Glückauf

  • Artikel
  • 9 november 2017
  • door Simone Claessens

0 reactie(s)


Reacties

Uw reactie

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.

Bekijk ook...