Digitalisering foto's Vroedvrouwenschool

Digitalisering foto's VroedvrouwenschoolBaby op schapenvacht, circa 1925. SHCL, fotocollectie Vroedvrouwenschool

Het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg beheert het archief van de Vroedvrouwenschool in Heerlen. Dit archief bevat onder andere een unieke verzameling van 1.550 foto's over het lief en leed in de school en de daarbij horende kraamkliniek, die in 1913 zijn deuren opende en in 1993 uit Heerlen vertrok. Meer dan 80.000 Limburgers zagen er het levenslicht. Daaronder ook vele latere mijnwerkers!

U geniet al sinds 2005 van de uitgebreide collectie foto's en bladen van DeMijnen.nl.
Het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg start nu een soortgelijk project. Het gaat om de foto's van de Vroedvrouwenschool in Heerlen. De crowdfundingactie is zeer succesvol afgesloten. De digitalisering kan nu beginnen. Namens het SHCL en de organisatoren van de actie hartelijk dank!
Dankzij de bijdragen van meer dan 120 donateurs kan nu een begin worden gemaakt met het proces dat ertoe moet leiden dat de unieke verzameling foto's die het lief en leed in de Heerlense Vroedvrouwenschool en de daarbij behorende kliniek documenteren, worden gedigitaliseerd. Naast al die particuliere donateurs hebben ook de Provincie Limburg, het BankGiro Loterijfonds, de Stichting Behoud Mijnhistorie, de Stichting Fonds voor Sociale Instellingen en de Stichting Bijzondere Voorzieningen het project gesteund.

Na te zijn gedigitaliseerd zullen de foto's online beschikbaar worden gesteld, zodat iedereen erin kan grasduinen.

Digitalisering foto's Vroedvrouwenschool10 op een rij. De oogst van de dag, 1953. SHCL, fotocollectie Vroedvrouwenschool

  • Artikel
  • 6 oktober 2017
  • door Nico Zijlstra

1 reactie(s)


Reacties

heeft de vroedvrouwenschool

heeft de vroedvrouwenschool zelf ook foto's gemaakt van geboren baby's?

Uw reactie

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.