Fietsen: Coal Mine Re-cycling

Fietsen: Coal Mine Re-cyclingHerten (D), steenberg. Foto Leo van der Kleij

Fotograaf Leo van der Kleij fietst in etappes langs voormalige mijnbouwgebieden. Zijn foto's plaatst hij op een speciale website.

Alle mijnregio’s van West Europa hebben dezelfde uitdaging: een duurzaam toekomstperspectief vinden. Maar ondanks een diepe lotsverbondenheid is er weinig contact en samenwerking.
Fotograaf Leo van der Kleij verbindt de mijnstreken en hun mensen. Zijn beelden stellen vragen naar de kwaliteit van het leven en de verwachtingen naar de toekomst.
COALMINE RE-CYCLING is een artistiek onderzoek naar de veerkracht van mijnwerkersgemeenschappen in West Europa.

Zijn reis wordt vastgelegd in foto’s, videoclips en interviews/reisaantekeningen. Fotoworkshops met scholieren en studenten zorgen voor intense momenten van kennismaking.

Nu gaat de reis vanaf Legden via Kamp Lintfort en Aachen, Heerlen en Luik naar Zolder, Charleroi totaan Lens en Douai in Noord Frankrijk. Dit deel van de reis volgt grotendeels hetzelfde traject wat ik in 1993 ook al eens fietste.
Doel is kort gezegd een fotoserie over de situatie in de industriegebieden nu, die volgend jaar en de jaren daarna deel gaat uitmaken van een grote reizende fototentoonstelling van al mijn werk rond dit thema sinds 1977. Er zal ook een boek verschijnen over het totale project, met teksten van diverse auteurs en dagboekaantekeningen van mijzelf. Een begeleidend programma met lezingen, discussies en workshops is in de maak.

Vanaf nu is de website www.coalminerecycling.eu te bekijken waarin de foto's en indrukken worden weergegeven.

Fietsen: Coal Mine Re-cyclingBottrop, koempels drie maanden voor de sluiting van de mijn. Foto Leo van der Kleij

  • Artikel
  • 10 april 2019
  • door Leo van der Kleij

0 reactie(s)


Reacties

Uw reactie

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.