Oproep: Foto's van personeel van 'de Boerderij'

Oproep: Foto's van personeel van 'de Boerderij'Personeel Hoofdkantoor DSM. Foto Rijckheyt

Opnieuw een oproep van Continium in Kerkrade. Dit keer zoekt Continium foto's van personeel dat ooit heeft gewerkt op 'De Boerderij', het Hoofdkantoor van De Staatsmijnen aan de Van der Maessenstraat in Heerlen. Tegenwoordig ligt op deze plaats het Corio Center. De foto hiernaast van Rijckheyt is een hele oude, maar wel het soort foto dat Continium zoekt.

Het project Mijnverleden, Mijn Toekomst van Continium is dringend op zoek naar foto’s van personeel van het voormalige hoofdkantoor van de Staatsmijnen aan de Van der Maessenstraat 1 in Heerlen. Van belang is dat de foto’s het personeel op de werkvloer  tonen. Een enkele foto van personeel op de tekenkamer van het hoofdkantoor is te vinden in het archief van Rijckheyt (zie foto links). Voor de presentatie zoeken wij echter nog meer van dit soort foto’s.
Oproep: Foto's van personeel van 'de Boerderij'Typistes op het Hoofdkantoor van de Staatsmijnen. Foto DeMijnen.nlDe foto's die Continium verzamelt, worden gebruikt voor het deelproject Mijnbouwfoto’s in situ. Op diverse locaties in de voormalige Mijnstreken, telkens voor een periode van twee maanden, worden passanten geconfronteerd met beelden uit het verleden. Beelden die laten zien hoe de locatie er vroeger uitzag of welke activiteiten er plaatsvonden. Voorbeelden zijn de Nullandschacht in Kerkrade, oude sluis in Born en Mijnwerkerswijk Lindenheuvel. Eerder is via DeMijnen.nl al een oproep geplaatst voor foto's van het afvaltransport op de steenbergen. Deze zullen in de loop van dit jaar ook in een presentatie worden ondergebracht op een verrassende plaats in de Oostelijke Mijnstreek.
Heeft u foto’s die geschikt zijn voor de presentatie en deelt u deze graag met een breder publiek? Stuurt u de foto’s (het liefst digitaal - 1200 dpi) dan naar:
m.harstvandenberg@continium.nl
Heeft u niet de mogelijkheid om te scannen en/ of mailen, dan kunt u de foto ook afgeven of per post sturen naar:

Continium Kerkrade
t.a.v. Mijke Harst-van den Berg
Postbus 164
6460 AD Kerkrade

Continium maakt dan zelf een scan en bezorgt de foto daarna netjes bij u terug. Uiteraard wordt gezorgd voor een vermelding naar de eigenaar van de foto’s.

Mijke Harst-van den Berg is werkzaam bij Continium Kerkrade en projectleider van het project Mijnverleden, Mijn Toekomst.

Mijke Harst-van den Berg is medewerker bij Continium Kerkrade en betrokken bij het project Mijnverleden, Mijn Toekomst.

  • Artikel
  • 12 juni 2012
  • door Mijke Harst-van den Berg

0 reactie(s)


Reacties

Uw reactie

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.

Bekijk ook...