Tv-serie Tien Torens Diep

Tv-serie Tien Torens Diep

De AVRO heeft zes weken lang de serie Tien Torens Diep uitzonden, een verhaal over de boezemvrienden Stef en Victor die in hun geheime club allerlei gewaagde plannen verzinnen om in de steenkolenmijn te komen.

De serie Tien torens diep wordt vanaf zondag 13 juni a.s. herhaald op L1. In het najaar 2010 / voorjaar 2011 volgt een herhaling bij de AVRO op Ned3.

Tien Torens Diep is een crossmediaal project geworden, met naast de zesdelige televisieserie een reeks aan activiteiten en events.

Tv-serie Tien Torens DiepDe tv-serie

De boezemvrienden Stef en Victor wonen in het Zuid Limburgse mijndorp Oranjedorp, waar alles draait om de steenkolenmijn Oranje Nassau. Stef en Victor delen lief en leed, maar vooral hun fascinatie voor de steenkolenmijn die pal aan het dorp grenst. In hun geheime club verzinnen Stef en Victor allerlei gewaagde plannen om in de steenkolenmijn te komen. Een meisje, Wietske, komt er achter; maar is zij te vertrouwen? En hoe meer de jongens over de steenkolenmijn ontdekken, hoe meer de twijfel toeslaat over hun plannen. Zeker als de mijn zich van zijn gevaarlijkste kant laat zien. De serie is tot stand gekomen met bijdragen van een groot aantal Limburgse organisaties en mensen. 

Tv-serie Tien Torens DiepReizende expositie & lesbrief

Discovery Center Continium te Kerkrade heeft een reizende tentoonstelling en een gratis lesbrief ontwikkeld, met als thema de geschiedenis van de steenkolenmijnbouw. Lesbrief en expositie zijn onderdeel van het crossmediale project dat rondom de jeugdserie ‘Tien Torens Diep' is opgezet. De tentoonstelling gaat vanaf januari op reis langs bibliotheken in Nederland en de lesbrief is binnenkort gratis te downloaden via internet.

Tv-serie Tien Torens DiepDe gratis te bezoeken tentoonstelling is nog tot 5 febrauri te bewonderen in Schunck Bibliotheek Heerlen en van 5 maart tot 2 april in Bibliotheek Kerkrade Centrum. Daarna gaat de expo op reis langs Nederlandse Bibliotheken. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.continium.nl of tel. 045-5670809.

Tv-serie Tien Torens DiepEducatieve autoroute

VVV Zuid-Limburg heeft een autoroute ontwikkeld waarmee jezelf onderweg alle filmlocaties van de tv-serie tien torens diep kunt bezoeken. Op elke filmlocatie moet een opdracht worden uitgevoerd en gezocht worden naar een deel van de geheime koempelcode. Onderweg ontdek je ook andere bijzondere mijnhistorische plekken, leuke attracties, natuurgebieden en parken. Daarnaast moeten onderweg vragen worden beantwoord waarmee je je eigen mijn-kennis kunt testen.

Tv-serie Tien Torens DiepWil jij ook tien torens diep zelf beleven? De tien torens diep autoroute is vanaf nu verkrijgbaar bij alle VVV Zuid-Limburg informatievestigingen. Daarbij is de autoroute ook tegen kostprijs koop bij het Nederlands Mijnmuseum en de Steenkolenmijn te Valkenburg, op korte termijn zal het product op nog meer plekken te koop zijn. Voor meer info over de tien torens diep autoroute bel 0900-555 9798 (€1,- p.g.), of stuur een e-mail naar sven.kools@vvvzuidlimburg.nl.

Tv-serie Tien Torens DiepHuis van Stef

De gemeente Brunssum en Wonen Zuid hebben ‘Het huis van Stef', opengesteld voor publiek. De voormalige filmlocatiewordt gebruikt om het lokale mijnverleden onder de aandacht te brengen van, met name, jongeren.
Het ‘Huis van Stef' kan tot september 2010 worden bezocht. In het huis staat het ‘beleven' centraal: hoe was het om in de mijntijd op te groeien, te wonen en te werken? In ‘het huis van Stef' is beeld- en fotomateriaal, rekwisieten uit de tv-serie, historische objecten en filmbeelden te zien. Bezoekers worden ontvangen door echte oud-mijnwerkers. Zij vertellen en geven informatie over de mijntijd, over het leven in de mijnkoloniën, en over het maken van de serie Tien torens diep.

Tv-serie Tien Torens DiepOpen van ma. 21 dec. 2009 tot sept. 2010. Openingstijden: iedere Woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.30 uur, entree vrije gave. Voor meer informatie over het bezoeken van ‘het huis van Stef', kunt u contact opnemen met de afdeling Informatie & Reserveringen van VVV Zuid-Limburg, T. 043-6098500 of per e.mail: info@vvvzuidlimburg.nl. Direct reserveren kan via reserveringen@vvvzuidlimburg.nl.

Tv-serie Tien Torens DiepWebsite tv-serie

De officiële website van de tv-serie Tien Torens Diep is tot stand gekomen door een bijzondere samenwerking tussen AVRO en Stichting DeMijnen.nl.
In de website www.TienTorensDiep.nl wordt de aandacht aan de mijnen van Limburg. Rond het verhaal van de tv-serie wordt een interactieve game ontwikkeld waarin ook de mijnhistorie aan bod komt. Jonge bezoekers maken op speelse en laagdrempelige wijze kennis met het werk ondergronds, maar ook met de betekenis van de mijnen voor de Nederlandse geschiedenis.

Tv-serie Tien Torens DiepMaking of

L1 TV heeft vier korte reportages gemaakt over de productie van de televisieserie.

Tv-serie Tien Torens DiepAVRO Ledendag 2010

De AVRO Ledendag 2010 staat in het teken van Tien Torens Diep, hier in Zuid-Limburg en wordt georganiseerd door AVRO, VVV Zuid-Limburg, Continium en Nederlands Mijnmuseum. De ledendagen waren op 24 en 25 april 2010.

Tv-serie Tien Torens DiepHet boek

De tv-serie is gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek van Jacques Vriens.

  • Artikel
  • 20 mei 2010
  • door

0 reactie(s)


Reacties

Uw reactie

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.

Bekijk ook...

Staken op Leven en Dood BNN-VARA

Staken op Leven en Dood BNN-VARA

  • nieuws
  • 18 april 2023