Vakbond voor mijnopzichters

Vakbond voor mijnopzichtersHouwer aan het werk. Foto van Hub. Leufkens uit de serie Ondergrondsche Mijnarbeid. Foto Limburgs Museum

Soms bereiken ons verzoeken om informatie waar ook wij niet een-twee-drie een antwoord hebben. Sjaak Giezenaar heeft een vraag over een bond voor mijnopzichters in de jaren 50 en 60.

We laten Sjaak Giezenaar aan het woord. De vraag is: wie kan ons informatie verschaffen over deze vakbond voor mijnopzichters?

Volgens mij is rond midden jaren 50 een nieuwe bond opgericht voor volgens mij ondergrondse mijnopzichters. Van deze bond waren vooral opzichters van de Wilhelmina en Hendrik lid. De oprichters vonden dat nauwelijks aandacht werd besteed aan de ondergrondse opzichters en dat de algemene bond veel te veel gericht was op de beambten. De problemen van de ondergrondse opzichters werden nauwelijks gezien. Ik weet dat mijn vader een van de drijfveren van deze bond was. Volgens mij heb ik een foto van een uitstapje van deze club van opzichters. Mijn vader staat op deze foto rechts vooraan. Ik weet dat hij ook jarenlang in de vereniging van de Mijnschool heeft gezeten en in het beambte-casino aan de geslaagde opzichters de Stiegersteck uitgereikt.
Sjaak Giezenaar

Vakbond voor mijnopzichtersFoto privécollectie Sjaak Giezenaar

  • Artikel
  • 9 december 2017
  • door Nico Zijlstra

0 reactie(s)


Reacties

Uw reactie

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.

Bekijk ook...

Jaarboek Sociaal Historisch Centrum

Jaarboek Sociaal Historisch Centrum

  • artikel
  • 6 januari 2018
‘Batik-werk in 7 kleuren’

‘Batik-werk in 7 kleuren’

  • artikel
  • 11 april 2017