Barbaramiddag in het Nederlands Mijnmuseum

Barbaramiddag in het Nederlands MijnmuseumScène uit Barbara. Foto Submedia/Bjorn Frins, Alexander Dohmen, Tine Martens

Op zaterdag 13 april organiseert het Nederlands Mijnmuseum een Barbaramiddag met een lezing en de vertoning van de film Barbara.

Barbaradeskundige Wiel Miseré verzorgt een lezing over de patrones van de mijnwerkers en de korte dramafilm Barbara van regisseur Mark Handels wordt getoond met daarna een ‘kijkje achter de schermen’. Deelnemers dienen zich van tevoren aan te melden door een mail te sturen naar info@nederlandsmijnmuseum.nl (€ 7,50 p.p.).

Vanaf 15.30u worden de bezoekers ontvangen met een kopje koffie en een stukje vlaai.

Vervolgens vertelt Wiel Miseré over de bijzondere verhalen rondom de beschermheilige Sint Barbara. Daarna wordt de film Barbara vertoond en is regisseur Mark Handels aanwezig
om te vertellen over ‘the making of Barbara’ en vragen uit het publiek te beantwoorden. De middag wordt gezellig afgesloten met een borrel.

De film Barbara

De film Barbara is geregisseerd door Mark Handels en geproduceerd door Joris Hoefakker.
De korte dramafilm speelt zich af in de jaren ’50 van de vorige eeuw en laat de angst van de mijnwerkersvrouwen zien om hun mannen die diep onder de grond werkten en over de kameraadschap van de koempels in de mijnen. Het prille huwelijk van de jonge mijnwerker Sjef en zijn zwangere vrouw Maria staan centraal. De patroonheilige van ondergrondse mijnwerkers, Barbara, heeft de hoofdrol.

Barbaramiddag in het Nederlands MijnmuseumTijdens de opnames van de film Barbara. Foto Submedia

Aanvang 15:30u, Nederlands Mijnmuseum in Heerlen

  • Nieuws
  • 13 april 2019
  • door Nederlands Mijnmuseum

Bekijk ook...

Barbaraviering Terwinselen

Barbaraviering Terwinselen

  • artikel
  • 9 november 2017