Bijzondere luchtopnamen Staatsmijn Maurits

Bijzondere luchtopnamen Staatsmijn MauritsStaatsmijn Maurits 1967. Foto KLM Aerocarto/DeMijnen.nl

Bij een verhuizing van KLM Aerocarto van Schiphol naar Den Haag zijn de archieven opgeschoond. Één van de opdrachtgevers van KLM Aerocarto waren de Staatsmijnen. Een drietal diapositieven van Staatsmijn Maurits zijn nu opgedoken.

De dia's hebben het reusachtige 5 x 4 inch formaat. KLM Aerocarto maakte gebruik van professionele grootnegatief camera's van de Duitse firma Linhof. De diafilm was van Kodak.

De gevonden foto's zijn destijds door DSM niet van KLM Aerocarto afgenomen, omdat de zichtbare luchtverontreiniging geen reclame was voor het bedrijf.

Het bijzondere aan de dia's is dat ze het mijnverleden in kleur laten zien. De foto's laten volgens ons Lokatie Noord zien, maar meer informatie is natuurlijk welkom.

Bijzondere luchtopnamen Staatsmijn MauritsStaatsmijn Maurits 1967. Foto KLM Aerocarto/DeMijnen.nl Bijzondere luchtopnamen Staatsmijn MauritsStaatsmijn Maurits 1967. Foto KLM Aerocarto/DeMijnen.nl Bijzondere luchtopnamen Staatsmijn MauritsStaatsmijn Maurits 1967. Foto KLM Aerocarto/DeMijnen.nl

De foto's zijn in grootformaat ook opgenomen in onze DSM fotocollectie.

De diapositieven zijn voor DeMijnen.nl gedigitaliseerd door Foto Gery in Heerlen.

  • Nieuws
  • 5 september 2014
  • door Nico Zijlstra

Bekijk ook...

Staatsmijn Maurits 1967

Staatsmijn Maurits 1967

Staatsmijn Maurits 1967

Staatsmijn Maurits 1967

Staatsmijn Maurits 1967

Staatsmijn Maurits 1967