Boek: Ken je de Mijnstreek

Boek: Ken je de MijnstreekSchacht ON I. Foto WBooks

In Parkstad en de westelijke Mijnstreek is veel industrieel erfgoed weggevaagd, maar de invloed van de mijnhistorie op stad en platteland is nog steeds te merken. Toeristen en recreanten onderschatten de Mijnstreek vaak, dat is spijtig want de Mijnstreek is een wonderschoon stuk land met een rijke historie. Sinds enkele jaren omarmen velen ook het verleden van de mijnindustrie weer. Ideetje voor Sinterklaas?

Test je kennis van de Mijnstreek! Hoeveel weet jij van deze streek met zijn voor Nederland unieke en onthutsende verleden? Kom meer te weten over de geschiedenis, het landschap, de natuur en grensgevallen van de Mijnstreek. De 251 vragen in dit boek gaan over talloze onderwerpen. Er is bijna geen hoekje in de regio waarover geen vraag wordt gesteld. Ken je de Mijnstreek is een uitdaging voor jezelf of als gezelschapsspel, maar ook als feitjesboek voor in de luie stoel!

Elio Pelzers (1959) is geboren en getogen in en nog steeds verknocht aan Zuid-Limburg. Hij werkt als communicatieadviseur en freelance reisjournalist en schreef talloze reisgidsen en –artikelen over vele landen en streken.

Boek: Ken je de MijnstreekKen je de Mijnstreek? Foto WBooks

Elio Pelzers, Ken je de Mijnstreek. Zuid-Limburgse geschiedenis in 251 vragen. WBooks, Zwolle 2017
ISBN 978 94 625 8231 6  Prijs € 14,95
176 pag.
14,5 x 20 cm

100 afbeeldingen in kleur en zwart-wit

Meer informatie>

  • Nieuws
  • 22 oktober 2017
  • door WBooks

Bekijk ook...