Brassed Off

Brassed OffBron: www.moviemeter.nl

Warme, grappige, ontroerende maar vooral muzikale film over een Engelse brassband. Alle muzikanten werken bij de plaatselijke kolenmijn, die echter met sluiting wordt bedreigd. Door de armoede en dreigende werkloosheid valt het voor dirigent Danny (Pete Postlethwaite) niet mee de motivatie van zijn muzikanten op peil te houden.

De repetities voor het nationale brassband kampioenschap worden overschaduwd door de persoonlijke zorgen van de bandleden. Danny heeft na een leven lang werken in de mijn stoflongen opgelopen en zijn laatste wens is het bereiken van de Londense finale van het nationale kampioenschap. Dan verschijnt Gloria met een flugelhorn onder haar arm. Haar muzikale talent en charme is nét wat de band op dit moment nodig heeft. Maar de vreugde is van korte duur want er volgen nog een aantal ernstige tegenslagen…De film heeft werkelijk alles mee. Geweldige acteurs (met in de hoofdrol een schitterende Pete Postlethwaite) en een doorleefd en perfect uitgebalanceerd script over een actueel en relevant onderwerp. Maar de ultieme troef is de prachtige muziek van componist Trevor Jones.

 

Vrijdag 22 juli rond 22:00u zal deze film als gratis toegankelijke openluchtfilm worden gedraaid op het Pancratiusplein te Heerlen

  • Nieuws
  • 22 juli 2011
  • door Clara Zijlstra

Bekijk ook...