Nederlands Mijnmuseum verwelkomt 10.000ste bezoeker

Nederlands Mijnmuseum verwelkomt 10.000ste bezoekerNederlands Mijnmuseum in Heerlen. Foto archief DeMijnen.nl

Op 28 december 2018 heeft het Nederlands Mijnmuseum haar 10.000ste bezoeker van 2018 mogen verwelkomen.

De 10.000ste bezoeker was mevrouw M. Houben. Zij kreeg uit handen van de voorzitter van het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen Eke Zijlstra een fraai bos bloemen aangeboden.

Dit mooie aantal bezoekers is mede behaald dankzij de grote belangstelling van scholen en speciale evenementen. Zo zijn er een aantal filmavonden gehouden, de avond over ‘Veranderend Landschap’ in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed, een lezing door Maurice Hermans tijdens de Maand van de Geschiedenis en de Open Depotdag wegens de archeologiedagen. Ook de opening van de wisseltentoonstelling ‘Van oliepitje tot petlamp’ gecreëerd met het gewonnen bedrag van de Willem Wolff Prijs en de tentoonstelling van Europese mijnlampen tijdens de Open Monumentendag trok dit jaar veel belangstellenden.
In 2019 staan weer diverse bijzondere evenementen gepland waarmee wij zoveel mogelijk geïnteresseerden hopen te bereiken. Zo wordt op 5 januari 2019 de tentoonstelling ‘Mijnwerkers & de Vroedvrouwenschool’ geopend.
Nederlands Mijnmuseum verwelkomt 10.000ste bezoekerMevrouw Houben was de 10.000ste bezoeker. Foto Nederlands Mijnmseum

  • Nieuws
  • 30 december 2018
  • door Nederlands mijnmuseum

Bekijk ook...

Nederlands Mijnmuseum (NL)

Nederlands Mijnmuseum (NL)

  • bezienswaardigheid