Opening Mijnwerkers & de Vroedvrouwenschool

Opening Mijnwerkers & de VroedvrouwenschoolOpening van de tentoonstelling bij de Royal in Heerlen. Foto Eleven Media/ Jasper Kroese

Zaterdag 5 januari is de tentoonstelling Mijnwerkers & de Vroedvrouwenschool geopend bij de voormalige Royal-bioscoop in Heerlen. Gezamenlijk werden voor de foto's het lint doorgeknipt om de tentoonstelling voor het publiek te openen.

Meer dan 90 geïnteresseerden waren aanwezig.
Mensen hebben de afgelopen maanden foto’s en herinneringen over mijnwerkers en de Vroedvrouwenschool in Heerlen opgestuurd. Hieruit zijn de mooiste gekozen. Ze vertellen gezamenlijk het verhaal over de verbinding tussen de kliniek en het mijnverleden. Zowel verdriet als geluk van de kersverse moeders en vaders worden gedeeld met het publiek.
De mensen die de foto’s hebben ingestuurd, komen in de bijschriften zelf aan het woord. De expositie is gemaakt door en voor de ‘gewone mens’ met veel herkenning.
De tentoonstelling blijft tot en met 28 februari hangen in de buitenvitrines van de Royal-bioscoop in Heerlen. In maart wordt de tentoonstelling geopend bij de Academie Verloskunde in Maastricht, samen met het evenement ‘Jong ontmoet oud’ waarbij studenten verloskunde in gesprek gaan met oud-vroedvrouwen. Na de zomer gaat de tentoonstelling reizen door de Mijnstreek en wordt deze getoond in diverse openbare bibliotheken.
Tevens kan de tentoonstelling worden aangevuld.

Vertel uw verhaal
Wilt u uw verhaal of dat van uw vader, moeder, zus, broer, nicht of neef..., met ons delen, neem contact op met het Nederlands Mijnmuseum of het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg.

Opening Mijnwerkers & de VroedvrouwenschoolOpening van de tentoonstelling bij de Royal in Heerlen. Foto Eleven Media/ Jasper Kroese

Foto: Nederlands Mijnmuseum, Eleven Media/Jasper Kroese

  • Nieuws
  • 10 januari 2019
  • door Nederlands mijnmuseum

Bekijk ook...

Nederlands Mijnmuseum (NL)

Nederlands Mijnmuseum (NL)

  • bezienswaardigheid