Oproep foto’s mijnwerkersbaby’s

Oproep foto’s mijnwerkersbaby’sFoto Frans Thelen

Het Nederlands Mijnmuseum is op zoek naar foto’s van mijnwerkersbaby’s die geboren zijn in de Vroedvrouwenschool Heerlen. In samenwerking met het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (SHCL) in Maastricht maakt het Mijnmuseum de fototentoonstelling over “Mijnwerkers & De Vroedvrouwenschool”. De tentoonstelling zal bestaan uit persoonlijke foto’s die mensen aandragen om het verhaal van het mijnwerkersgezin te vertellen.

Bent u oud-mijnwerker of mijnwerkerszoon of -dochter en heeft u foto’s en verhalen van de Vroedvrouwenschool (Sint Elisabethkliniek)? Bent u hier zelf geboren of zijn uw kinderen hier geboren en heeft u hier foto’s van? Of heeft u ander fotomateriaal dat een band heeft met de Vroedvrouwenschool en mijnwerkers(baby’s)? Zo ja, zou u deze foto(‘s) dan willen delen met een groot publiek?
Doe mee en stuur ons uw foto’s toe. Zo vertellen we samen het verhaal over de mijnwerkersbaby’s die geboren werden in de Vroedvrouwenschool te Heerlen.
Stuur voor 1 oktober uw foto’s en verhaal naar info@nederlandsmijnmuseum.nl. Ook kunt u contact opnemen met het museum via 045-5713707 of kom langs met uw foto’s (Mijnmuseumpad 2).

Foto

De foto bij dit artikel is van Leny en Frans Thelen. Leny ligt in het kraambed met hun derde kind op schoot. Dit baby'tje wordt ter plekke gedoopt. Links op de foto staat de vader van Leny. Hij was wasbaas op de Vroedvrouwenschool. De foto is gemaakt door Frans Thelen, de vader van het jongetje en mijnwerker op de Oranje Nassau I mijn.

  • Nieuws
  • 23 augustus 2018
  • door Nederlands mijnmuseum

Bekijk ook...

Mauritsmars terug in Geleen

Mauritsmars terug in Geleen

  • nieuws
  • 15 augustus 2019
Oorlogsslachtoffers

Oorlogsslachtoffers

Privéfoto's gezocht

Privéfoto's gezocht

  • artikel
  • 7 januari 2019