Tussen Koel en Kunst

Tussen Koel en Kunst

Taxatie privé objecten bij Tussen Koel en Kunst. Wie nog juweeltjes uit de mijnbouw in huis heeft en de waarde wil achterhalen, kan die spullen laten taxeren.

In samenwerking met het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen en de Koempels van de Domaniale houdt museum Continium in Kerkrade op 12 november voor de eerste keer Tussen Koel & Kunst. Tijdens deze dag staan experts klaar om objecten uit het mijnverleden te beoordelen en eventueel de waarde te taxeren.
Belangrijkste reden om Tussen Koel & Kunst te organiseren, is te achterhalen welke schatten uit de periode van de (Limburgse) mijnbouw nog bij mensen thuis staan of liggen. Ook objecten die verband houden met het mijnwerkersleven zijn welkom.
De organisatie verwacht dat thuis op zolders, dressoirs, in schuurtjes of in kelders tal van objecten te vinden zijn die herinneren aan het mijnverleden.
Te denken valt aan mijnlampen, gereedschappen of meetinstrumenten. Ook spullen uit het rijke culturele leven rondom de mijnen zijn welkom. Zoals uniformen van muziekgezelschappen, vlaggen en vaandels. Daarnaast valt te denken aan schilderijen, tekeningen, foto's en jubileumgeschenken. Naast deskundigen op het gebied van zaken als kunst, textiel en boeken taxeren oud-mijnwerkers gereedschappen. Ook demonstreren ze hoe daarmee gewerkt wordt. Tussen Koel & Kunst begint op 12 november om 11.00 uur. Iedereen die een object ter beoordeling aanbiedt krijgt voor maximaal twee personen gratis toegang tot het museum Continium. Aanmelden met vermelding van object via tussenkoelenkunst@continium.nl

Continium Discovery Center
Museumplein 2
Kerkrade

  • Nieuws
  • 8 oktober 2017
  • door Wiel Beijer