Het gebouw van de Mijnschool in Heerlen

2 reactie(s)


Reacties

Goedendag, als kleindochter

Goedendag,

als kleindochter van Frits Frings, ooit directeur van de Mijnschool in Heerlen, was ik op zoek naar wat informatie (lees nu het boek van Marcia Luyten
"Het geluk van Limburg") en herken heel veel namen die er in het boek genoemd worden. Na mijn geboorte zijn mijn ouders met mijn broer en mij verhuisd naar Voorburg, mijn vader werkte in de tijd bij DSM in Den Haag, maar besloot in 1944 over te stappen naar "Het Rijksinstituut voor de Pluimveeteelt" in Beekbergen.
Als kind heb ik heel veel heerlijke vakanties doorgebracht in Heerlen, mijn grootouders woonden aan de Caumerdalsestraat (Molenbergpark?).Met het miljoenenlijntje op zondag naar Wijlre en van daar lopen naar de Hervormde kerk in Gulpen met oma, opa was toen al overleden.

Is er überhaupt nog iets te vinden van/over mijn grootvader en zijn activiteiten in de Mijnschool?

Zie uit naar uw reactie,
met vriendelijke groet,
Mayke Frings.

Over welke periode gaat het?

Over welke periode gaat het? Mijn grootvader gaf les op de Mijnschool sinds 1 september 1919 en ging in 1955 als directeur met pensioen. Mijn grootouders woonden aan de Nobelstraat (huis is inmiddels weg) en wij zelf op de Heesbergstraat. Mijn vader (zijn schoonzoon) gaf daar ook les tot 1949 (vermoedelijk vanaf 1939, toen hij naar Heerlen kwam).

Uw reactie

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.

Bekijk ook...

Open monumentendag

Open monumentendag

  • agenda
  • 10 september 2017
Boek: Gezellenhuis De Dem

Boek: Gezellenhuis De Dem

  • nieuws
  • 18 mei 2017

Afkomstig uit:

Collectie De Staatsmijnen

Deze collectie bevat meer dan 6000 historische foto’s van de Staatsmijnen (DSM) en beslaat de periode 1900 tot 1975. De foto's laten alle aspecten van het mijnbedrijf en het culturele en sociale leven eromheen zien.

Deze online collectie is een initiatief van DSM en DeMijnen.nl

Logo DSM

Meer informatie