Leskist en Spreekbeurtkoffer De Steenkolenmijn

Leskist en Spreekbeurtkoffer De SteenkolenmijnLeskist en spreekbeurtkoffer

Ter voorbereiding of verdieping van het thema mijnbouw of een bezoek aan Continium Discovery Center Kerkrade, staan voor scholen leskisten Mijnbouw beschikbaar en voor leerlingen de spreekbeurtkoffer De Mijn.

Het uitgangspunt voor de leskist De Steenkolenmijn is de presentatie Ik Woon en Werk, Nederlandse mijnen en mijnwerkers, in Continium. De leskist is geen vervanging van een bezoek aan Continium, maar vormt een aanvulling op en verdieping van het thema mijnbouw.

In de leskist wordt o.a. aandacht besteed aan het ontstaan van steenkool. Het aanleggen van een mijn en een werkdag van een mijnwerker. In de kist vindt u een handleiding en werkbladen voor de leerlingen. Authentieke gebruiksvoorwerpen en ondergronds gemaakte foto's maken het verhaal aanschouwelijk en concreet. Met het materiaal kan afsluitend een mini-expositie worden ingericht. De leskist is verdeeld in drie lessen.

Naast de leskist Mijnbouw biedt Continium ook een leskist Fabriek aan.

De spreekbeurtkoffer De Mijn bestaat uit diverse originele gebruiksvoorwerpen, en een informatiepakket met info over het ontstaan van steenkool, de eesrte steenkoolwinning in het Wormdal, het dagelijks leven van de mijnwerker en moderne mijnbouw na 1900, om een spreekbeurt voor te bereiden. Met name dit aanschouwelijk materiaal is ideaal om de klasgenootjes te interesseren en de basis te leggen voor een boeiende spreekbeurt.

Kosten leskisten en spreekbeurtkoffer
De leskisten zijn 90 x 50 x 40 cm (lxbxh ) groot.De leskist en het spreekbeurtkoffer kunnen worden opgehaald tijdens openingsuren: dinsdag t/m zondag van 10.00 t/m 17.00 uur.

U kunt u de leskist of spreekbeurtkoffer reserveren via boekingen@continium.nl . Na boeken kunt u de leskist afhalen op de aangegeven locatie, dag en tijdstippen. Het huurbedrag voor een leskist is € 2,50,- per dag. De huurprijs voor de spreekbeurt-koffer is € 1,- per dag. Geschikt voor leerlingen van 9-13 jaar, door de leerkracht zelf aan te passen voor andere leeftijdscategorieën.

Bij het afhalen dient u een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. 

Verhuurvoorwaarden uitleen leskisten  

Ophalen en terugbrengen van de leskisten
De leskist kan worden afgehaald met een personenwagen. De afmetingen zijn  H40 X B50 X L90 cm. De spreekbeurtkoffer is H20 X B50 X L70. Bij het afhalen dient u zich te melden bij de informatiebalie van het Continium, Museumplein 2 te Kerkrade, tel. 045-5670809. Hier wordt het huurformulier getekend. Zowel het afhalen als het terugbrengen dient te gebeuren op vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Bij het terugbrengen wordt de leskist/ koffer gecontroleerd aan de hand van de inhoudslijst.  

Legitimatie
Bij het afhalen van de leskist/ spreekbeurtkoffer dient u een geldig paspoort of rijbewijs te overleggen.  

Onderhoud
De materialen in de kist dienen met zorg behandeld te worden. Eventuele gebreken en/of opmerkingen liefst schriftelijk doorgeven bij het terugbrengen van de kist.  

Verlies en beschadiging
De totale waarde van de koffer / leskisten variëert van € 150,00 tot € 1250,00 per stuk. Bij verlies of beschadiging van het materiaal kunnen de kosten voor vervanging van de objecten in rekening gebracht.

  • 5 augustus 2011
  • Continium Disovery Center Kerkrade

Bekijk ook...

Jaarboek Sociaal Historisch Centrum

Jaarboek Sociaal Historisch Centrum

  • artikel
  • 6 januari 2018