Over educatie

Over educatieLes op de ondergrondse vakschool

DeMijnen.nl en Discovery Center Continium tekenden in 2009 een overeenkomst, waarmee een langdurige samenwerking tussen de twee partners is bezegeld. De samenwerking heeft een eerste resultaat opgeleverd, www.DeMijnen.nl/educatie

Op deze online leeromgeving ‘DeMijnen.nl Educatief’ kunnen docenten en leerlingen terecht voor informatie over het mijnverleden van Nederland. Veel van de op de site beschikbare lesmaterialen, foto’s en video’s zijn door Continium, DeMijnen.nl maar ook door andere partners beschikbaar gesteld.

De mijnbouwperiode markeert een belangrijk gedeelte van de Limburgse geschiedenis en heeft de ontwikkeling van de Limburgse samenleving op meerdere vlakken beïnvloed. Om deze belangrijke historische periode ook voor de jongere generaties te laten voortleven, hebben DeMijnen.nl en het Continium de handen ineen geslagen. Met deze samenwerking willen beide partners correct en activerend lesmateriaal bieden, dat scholen kunnen gebruiken als aanvulling op de reguliere lesmethode. De basis hiervoor staat inmiddels op www.demijnen.nl/educatie. Deze site wordt de komende jaren, in samenwerking met het Limburgse onderwijsveld en andere cultuurpartners uit de regio, verder uitgebouwd.

Voor geïnteresseerden in het mijnverleden zijn zowel DeMijnen.nl, als Discovery Center Continium (voorheen Industrion) vertrouwde adressen. DeMijnen.nl herbergt informatie en artikelen over de Limburgse mijnen en biedt plaats aan het digitale mijnmonument. Het Continium beheert de omvangrijke collectie mijnbouwobjecten van het vroegere Mijnmuseum Rolduc en breidt deze ook verder uit. Ook maakt een aansprekende mijnbouwscène onderdeel uit van de presentaties van het Continium. Deze scène laat bezoekers ervaren hoe het werken in de mijnen vroeger geweest moest zijn.

 

Continium   DeMijnen

  • 5 augustus 2011
  • betawerkroot

Bekijk ook...

Tussen Koel en Kunst geslaagd

Tussen Koel en Kunst geslaagd

  • nieuws
  • 23 november 2017