Het Domein (NL)

Het Domein (NL)

Museum Het Domein is een relatief jong museum voor hedendaagse kunst en stedelijke historie en archeologie. Vol nieuwsgierigheid, eigenzinnigheid en creativiteit worden hier de geschiedenis van stad en streek en de nieuwste ontwikkelingen in de internationale hedendaagse kunst getoond.

De afdeling Hedendaagse Kunst, op de benedenverdieping, is voornamelijk gericht op de internationale avant-garde met fotografie, videokunst en cross-overs als herkenbare specialisaties. Vooral jonge helden en hun oudere artistieke voorbeelden staan hier centraal.

De afdeling Stedelijke Historie & Archeologie, op de bovenverdieping, richt zich met een voorliefde voor een volkenkundig perspectief op heden en verleden van de regio. Bovendien is hier de vaste collectie archeologische en historische voorwerpen te zien en er is een speciale multimediastraat voor jongeren.

Museum Het Domein is gevestigd in een voormalige negentiende eeuwse stadsschool in het historische hart van Sittard.

Informatie over openingstijden, actuele programma's en entreegelden kunt u op de site vinden. Op de site is ook de (volledige) collectie van Het Domein te raadplegen. 

Het Domein

 

  • Bezienswaardigheden
  • 31 augustus 2011
  • door Clara Zijlstra

Bekijk ook...

Mine-Art Holland

Mine-Art Holland

  • agenda
  • Vanaf 14 maart 2015