Mijnmuseum Blègny (B)

Mijnmuseum Blègny (B)Blegny mijn museum

"Om te snappen moet je zakken" De mijn is een zo fascinerende en mysterieuze wereld dat een leven niet volstaat om je dit te vertellen! Het begint met een videovoorstelling die je de 300 miljoen jaren lange onvoorstelbare geschiedenis van de "zwarte steen" vertelt.

Daarna, trek je je jas aan, zet je je helm op, en daal je met een gids in de liftkooi naar een andere wereld. Je woont een voorstelling bij over het gebruik van de machines en de ondergrondse uitrustingen. Je verneemt alles over het dagelijkse leven van de "koempels", hun vreugde, hun zorg, hun angsten en hun werkomstandigheden.

Vervolgens ontdek je de geheimen van de sorteer- en wasinstallaties, vanaf de aankomst van het mineraal tot zijn vervoer.
Aanvoerwagons, zeven, laadtrechters, systeem van laden en lossen van de mijnwagens, zuiveringsproces, wassen en opslag : alle behandelingen van de kolenwasserij worden u getoond.

Praktische inlichtingen

De bezoeken verlopen beurtelings in het Frans en het Nederlands. Op aanvraag en afhankelijk van de beschikbare gidsen, zijn bezoeken mogelijk met Engelse, Duitse, Italiaanse, Spaanse, Poolse en Portugese begeleiding.
Om u een kwaliteitsbezoek te kunnen bezorgen is het aantal bezoekers per groep beperkt. We wensen het juiste aantal bezoekers op voorhand te kennen om de groepen te kunnen vormen.
De ondergrondse omloop is aangepast voor een gemakkelijk bezoek.
Het bezoek is ook toegankelijk voor rolstoel(en) maar alleen op voorafgaande aanvraag en met aanpassing van de omloop.
Er is geen leeftijdsgrens. Dieren zijn niet toegelaten. De temperatuur beneden is 15 graden. Een jas en een helm worden u geleend.

NIEUW : audiogidsen in Duits en Engels.

Blegny Mijn Museum

  • Bezienswaardigheden
  • 16 augustus 2011
  • door Clara Zijlstra

Bekijk ook...

Mijnverleden wil toekomst

Mijnverleden wil toekomst

  • nieuws
  • 30 september 2013