Steenkolenmijn Valkenburg (NL)

Steenkolenmijn Valkenburg (NL)

Ontdek de wereld van de mijnbouw in een mysterieuze omgeving onder de grond. U begint de kennismaking met de wereld van de mijnwerkers in onze sfeervolle filmzaal onder de grond. Daar ziet u een unieke promotie-film van de Staatsmijnen (DSM) uit het midden van de jaren zestig. Deze film geeft u een goed beeld van alle facetten van de mijnbouw.

Fascinerend

Na de film neemt een ex-mijnwerker u mee in de wereld van de steenkoolwinning. Beleef die harde, maar indrukwekkende wereld van de mijnwerkers. U maakt een reis door het verleden langs de machines, die gebruikt werden om kolen te winnen.

Elk bezoek is anders

Bij de steenkolenmijn werken 14 ex-mijnwerkers met een zeer ruime ondergrondse ervaring. Elke gids vertelt zijn eigen verhaal, met de nodige humor, waardoor de sfeer van toen herleeft. Dit wordt extra versterkt door de demonstraties van mijnbouw-machines. Ze werken op een speciaal hiervoor aangelegde perslucht-installatie, zoals vroeger ook in de mijnen werd gebruikt. Door de opstelling hoeft u geen speciale kleding te dragen voor dit ondergrondse avontuur voor jong en oud.

Minder valide

De Steenkolenmijn en de Jan Kruysen Galerij zijn goed toegankelijk voor minder valide en rolstoelgebruikers.

Arrangementen en andere informatie

Kijk op de site voor de laatste arrangementen. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek aan de steenkolenmijn Valkenbrug combineren met een ritje met het miljoenenlijntje, een stoomtrein. Openingstijden en extra informatie kunt u hieronder vinden.

Steenkolenmijn Valkenburg

  • Bezienswaardigheden
  • 30 augustus 2011
  • door Clara Zijlstra

Bekijk ook...

Pop-up museum: Kolen & granaten

Pop-up museum: Kolen & granaten

  • agenda
  • 3 september 2019