Fotocollectie De Staatsmijnen (DSM)

Fotocollectie De Staatsmijnen (DSM)

Meer dan 6000 historische foto's van de Staatsmijnen voor iedereen toegankelijk via de website www.DeMijnen.nl. De fotocollectie beslaat de periode 1900 tot 1975 en gaat in op alle aspecten van het mijnbedrijf en het culturele en sociale leven eromheen. Met dit rijke internetarchief draagt DeMijnen.nl bij aan de groeiende behoefte bij oud-mijnwerkers en hun nazaten om de herinnering aan het mijnverleden levend te houden.

De online fotocollectie is een initiatief van Stichting DeMijnen.nl en DSM. Beide organisaties hebben de handen ineen geslagen om een belangrijk deel van het historisch archief van De Staatsmijnen toegankelijk te maken voor het grote publiek. 

Eerder waren bijzondere uitgaven, zoals de driedelige DVD-reeks ‘Mijn Verleden' een eerste aanzet om het oude bedrijfsfilmarchief van De Staatsmijnen digitaal te ontsluiten. Het mijnverleden leeft in Limburg en de behoefte aan informatie over dit deel van de regionale geschiedenis is nog steeds groot. De samenwerking tussen DeMijnen.nl en DSM sluit goed aan bij deze trend en de foto's zullen vele herinneringen weer laten herleven.

Fotocollectie De Staatsmijnen (DSM)De volledige fotocollectie is vrij toegankelijk op www.DeMijnen.nl. Voor geïnteresseerden in het mijnverleden is DeMijnen.nl een vertrouwd adres. De website biedt plaats aan informatie en artikelen over de Limburgse mijnen en aan het Digitale MijnMonument. Met behulp van moderne media wordt met dit webplein de nu nog levende herinnering aan dit verleden vastgelegd voor komende generaties.

BEKIJK DE 6000+ FOTO'S

  • 25 november 2011
  • Martijn Hermans